منطقه حفاظت شده کوه دیل، کهگیلوییه
نام انگلیسی : Kouh Dil protected area نام فارسی : منطقه حفاظت شده کوه دیل
|
این منطقه کوهستانی با مساحت 10381 هکتار در سال 1378 حفاظت شده اعلام شد .
کوه دیل در استان کهکیلویه و بویر احمد قرار دارد دارای اقلیم مدیترانه ای معتدل است منطقه از پوشش گیاهی خوبی برخوردار است بز و پازن،قوچ و میش،خرش قهوه ای،پلنگ،سمور سنگی،گرگ،خرگوش،گراز،کبک،ت یهو،جغد و بحری از گونه ها ی مهم جانوری منطقه به شمار می رود.جاده های پیرامونی منطقه دسترسی به آن را آسان نموده است.
موقعیت و وسعت
این منطقه در ضلع شمال و شمال غربی دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران می باشد . این منطقه همچون منطقه حفاظت شده خامین دربخش گرمسیری استان واقع گردیده است . طی مصوبه شماره 205 مورخ 25/7/80 ازسوی شورای عالی محیط زیست کشور مصوب وجهت حفاظت به این استان ابلاغ گردید .
وسعت این منطقه 10381 هکتار و طول و عرض جغرافیایی آن به قرار زیراست :
E5048 – E5040 طول شرقی
N3034 – N3028 عرض شمالی
ویژگیهای طبیعی
منطقه ای است تقریبا کوهستانی ، متشکل از ارتفاعات و دره های عمیق و صخره های سخت و صعب العبور . انتهای ضلع غربی آن محدود می شود به بخشی از سد مخزنی کوثر و دارای چشمه های قابل توجهی است .
فلورگیاهی
پوشش گیاهی منطقه شامل بلوط( گونه غالب) بنه،بادام،کلخنگ،زالزالک،گون و… می باشد . شیب شمالی این منطقه از پوشش جنگلی بسیارمناسبی برخوردار است .
فون جانوری
جمعیت جانوری این منطقه شامل :گرگ،روباه،شغال،خرگوش،کفتار،کبک معمولی ، تیهو،بحری،دلیجه و… می باشد . البته گهگاهی گله های حدود ده تایی قوچ و میش بصورت مهاجردراین منطقه مشاهده گردیده است .
ارزشهای منطقه
ارزشهای منطقه بیشتر تفریحی و تفرجی می باشد . باحفاظت مستمر و تامین تجهیزات وامکانات اولیه ، ارزشهای پژوهشی و آموزشی و تربیت نیروی انسانی دراین منطقه بسیارمحتمل می باشد .
عوامل تهدید
چرای مفرط،برداشت بی رویه ازمنابع جنگلی،آتش سوزیها، عدم مدیریت جامع بهره برداری ازمنابع.
امکانات و تجهیزات
پاسگاه محیطبانی: 1 دستگاه ساختمان
نیروی انسانی و کادر محیطبانی: 4 نفر
خودرو: 1 دستگاه
موتورسیکلت: 1 دستگاه
تراکتور: 0 دستگاه
چرا اینقدر مردم رو گول می زنید.کوه دیل در شهرستان گچساران هست.کنار روساتاهایی چون دیل ابریگون ارو و…بازم میگم جزو شهرستان گچساران هست
من کهگیلویه و بویر احمدی هستم و بارها اینجا رفتم…
قوچ و میش نداره فقط کل و بز هست اون هم نه اینجا بلکه از منطقه حفاظت شده کوه خامین (کوه خومی) شاید به صورت پراکنده و گذرا به صورت مهاجرتی عبور کنند…
دمتون گرم
راحتم کردی