وزغ معمولی
نام فارسی : وزغ معمولی نام علمی: Bufo Bufo نام انگلیسی: Common Eurasian Toad
|
محل پیدایش : سوئد
توصیف محتصر: توبرکول های مفصلی چهارمین انگشت دوتا . پرده صماخ کوچک گاهی اوقات در زیر گوشت مخفی . فاقد چین طولی در روی پنجه پا پشت بدن خاکستری –قهوه ای چرک و زرد – قهوه ای تا سبز – زیتونی و سبز همراه با نقاط تیره نا مشخص یا یکرنگ اغلب دارای نوار تیره معمولا" قهوه ای در لبه خارجی غده پاروتوئید شکم سفید چرک یا اغلب مایل به زرد همراه با تعداد کم و بیش نقاط تیره . فاقد اندام تشدید صدا . نرها در زمان تولید مثل دارای اجسام پینه ای سیاه در روی سه انگشت پاهای جلو .
اندازه به میلی متر : حداکثر اندازه 125 بندرت 200
لاروها : شکاف آبششی در طف چپ و به طرف عقب بدن قرار دارد . منفذ مخرج به طور قرینه در پایه دم قرار گرفته است هر سری از دندانهای لبی تنها در یک ردیف قرار دارند . دو دریف دندان در لب بالابی و سه ردیف در لب پایینی وجود دارند . دومین ردیف دندانهای فوق لبی به وسیله فاصله کوچکی در وسط از هم جدا شده است . هم لب فوقانی و هم لب تحتانی دارای لبه های دندانه دار می باشند . نوک دم گرد است . عرض دهان بافاصله بین چشمی برابراست رنگ پشت لاروها کاملا" سیاه و شکم انها خاکستری می باشد . اندازه کلی بدن لاروها به 32 میلی متر نیز می رسد.
فعالیت زیستی : این وزغ در جنگل ها باغها و مرغزارها یافت می شود . ولی عمدتا" در جاهای تاریک و مرطوب مثل زیر زمین ها طویله ها غارها و زیر سنگها کنده درختان ریشه های بزرگ زندگی کرده و در طول روز در چنین جاهایی مخفی میشود . این وزغ مکانهای فوق را در تاریکی ترک می کند . صبح زود به مکانهای خود بر میگردد . مثل سایر دوزستان افراد جوان کمتر از افراد بالغ از نور گریزانند . در کوهستانها تا 2134 متری در اروپا و 3048 متری در آسیا یافت می شوند .
از انواع مختلف حشرات کوچک عمدتا" سوسکها مورچه ها زنبورها و همچنین عنکبوتها و هزارپایان کرمهای خاکی حلزونها وسایر جانوران مشابه اینها تغذیه می نماید .تکه های فاسد شده سبزی نیز در معده وزغ معمولی یافت شده است ولی چنین به نظر میرسد که این ذرات ناخواسته همراه با مواد غذایی بلعیده می شوند .یک باور عامیانه وجود داردکه وزغهای معمولی بزرگ گاهی اوقات شیر گاوها را مکیده و بدین ترتیب باعث بیماریهای پستان می شوند بهمین خاطر گاهی اوقات به انها مکنده های گاو گفته شده است درست است که وزغ معمولی خیلی درطویله دیده می شود اما این فقط بدین دلیل است که چنین جاهایی دارای حشرات زیادی هستند .
وزغ معمولی نیزو یا قوه حیاتی فوق العاده ای دارد . در وضعیت های استثنایی قادر است دوره های بسیارطولانی گرسنگی را تحمل نماید که درطول این دوره به حالت خواب مرگ نما یا غیر زنده باقی می ماند . مواردی گزارش شده که این وزغها درسوراخهای صخره ها یادر سوراخ تنه درختان یافت شده اند که ظاهرا" درانجا بمدت چندین سال محصور بوده اند . اکادمیستی به نام Brandt می گوید که وزغ معمولی به طور طبیعی حدود36 سال عمر می کند اگر چه این وزغها اندام تولید صدا ندارند لیکن صدای خشن تقریبا" ممتدی از خود خارج می نمایند . درصورتیکه در اب تا اندازه ای صدای انها شبیه عوعو یک سگ است حرکات این وزغ مخصوصا" بر روی زمین اهسته و بدترکیب است . وزغ معمولی باپرشهای بزرگ حرکت نمی کند . بلکه یا با جست هایی بسیار کوچک و یا با نوعی از حرکت خزیدن جابجا می شود .
تخم ریزی در اوایل فروردین و در قسمتهای شمالی در اردیبهشت تا اوایل خرداد صورت می گیرد جانور نر که همیشه خیلی کوچکتر ازماده است به پشت ماده پریده و با پاهای جلویی خود از قاعده پاهای جلویی ماده محکم اورا بغل می کند . در این موقع ممکن است صدای جیغ شدیدی از این گونه شنیده شود یک ماده در حدود1200 تا 6840 تخم می گذارد . قطر زده 5/1 تا2 میلی متر است . تخمها بصورت دونوار طویل چسبناک خارج می شوند . نوارهای تخم که معمولا" به طول 3 تا 5 متر بندرت تا 10 مترمی رسند به گیاهان آبی می چسبند . لاروها تا اندازه 32 میلی متر طول دارند و رشد و نموشان نسبتا" سریع است . دگر دیسی در روز77 تا 91 صورت میگیرد . وزغهایی که کاملا" دگردیسی پیدا کردهاند در خرداد یا اوایل تیر ماه آب راترک می کنند . بلوغ جنسی در چهارمین سال صورت می گیرد و زمستان خوابی در خاک انجام میشود .
ی دنیا ممنون از مطلب مفیدتو
کل سایت و زیر و رو کردن هیچی پیدا نمیشد
سپاس