اسکینک ماری مرنجاب

نام علمی : Ophiomorus Maranjabensis

نام انگلیسی:  Maranjab snake skink    

نام فارسی: اسکینک ماری مرنجاب 

 

 

پراکندگی

مشخصات: 3 انگشت دست ،3 انگشت پا ، سپرهای آهیانه ای در عقب با هم تماس نیستند ، سپر جلوی پیشانی در تماس با سپر های لب بالا ؛ معمولا 22 و گاهی 20 فلس اطراف ناحیه میانی بدن. فاصله سر تا دم 75 تا 85 میلیمتر.
 

رنگ آمیزی : سطح فوقانی بدن کرم یا قهوه ای کم رنگ – حنایی در نمونه های زنده ، یکدست یا با خط های پهلویی تیره پشتی بر هر طرف ؛ از سوراخ بینی شروع شده و از میان چشم و روی بدن تا دم امتداد می یابد . که ترکیب شده است از نقاط کم و بیش ادغام یافته دریک یا دو ردیف از فلس ها ، گاهی تعدادی نقاط پراکنده بر ناحیه پشتی ، نقاط قهوهای در خطهای روی سطح پشتی دم مرتب شده اند . بعضی نمونه های ایرانی با 4 نوار کم و بیش مشخص تیره طولی ، سطح پشتی اندام های حرکتی عقبی بانقاط قهوه ای ناحیه شکمی کرم یکست .
 

زیستگاه : نواحی بیابانی خشک، دردشت های ماسه ای یا شنی و یا نیز در تل ها و توده های شنی روان با پوشش گیاهی اندک بو ته ای و پراکنده مناطق ماسه ای شمال کاشان.
 

عادات و رفتار: روز فعالند . درون ماسه ها نقب می زنند و در لایه سطحی ماسه ها فعالیت می کنند . تغذیه از حشرات و عنکبو تها است . احتمالا در بهمن تا فروردین جفت گیری می کنند .
 

پراکندگی جهانی : ایران، این گونه اندمیک ایران بوده و فقط در کویر مرنجاب پراکنش دارد.
 

انداره : نوک پوزه تا مخرج 95 میلیمتر دم 81 میلیمتر
 

ملاحظات : محل نمونه تیپیک از کویر مرنجاب در شمال شرق کاشان.

۳ نظرات
  1. حمیدرضا می‌گوید

    سلام ممنون از مطالب جالبتون خیلی بدرد بخور بود

  2. محمد حسین می‌گوید

    من یکی در هرمزگان گرفتم و غذا نمیدونم چی بهش بدم و تا الان حدود۱۰تا گرفتم ولی این یکی و دارم نگه داری میکنم

  3. محمدرضاقدیری مفرد می‌گوید

    سلام از عکسها و مطالب جالبتون متشکرم ولی مرنجاب در آران وبیدگل است نه کاشان من هم این نمونه را گرفتم و دیدم و عکس هم گرفتم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.