آبشار آبسر، رابر
نام آبشار: آبشار آبسر
|
آبشار آبسر Absor در موقعیت جغرافیایی N291209 E570550 در استان کرمان واقع است. این آبشار در دره ای عمیق در شمالی ترین بخش ارتفاعات بحر آسمان واقع شده است. این دره در جنوب شرقی روستای سید مرتضی از توابع بخش ساردو استان کرمان واقع است. فاصله آبشار تا روستا در حدود 7 کیلومتر است. دسترسی به آبشار از طریق جاده رابر-جیرفت، جاده فرعی امامزاده سید مرتضی، 2 کیلومتر مانده به روستای سیدمرتضی، جاده خاکی آبشار امکانپذیر است. در بخش ساردو چند مقبره امامزاده وجود دارد که مشهورترین انها سید مرتضی برادر امام رضا (ع) است.
آبشار آبسر در محدوده روستای سید مرتضی از توابع دهستان هنزا قرار دارد. این آبشار زیبا که ارتفاع آن به حدود 25 متری می رسد؛ در 25 کیلومتری جنوب شرق رابر واقع شده است. این آبشار دل انگیز که صدای ریزش آب آن، شور و اشتیاق خاصی به فضا می بخشد؛ بر دیواره های تیره رنگ وسنگی جریان دارد و در بخش هایی از طول آبشار، برخورد جریان آب با تخته سنگ ها، علاوه بر شدت بخشیدن به صدا وخروش آب، حرکت در لا به لای گل سنگ ها، خزه ها و گیاهان مسیر، تصویر زیبایی را در این بخش از رابر و استان، رقم زده است. همچنین ادامه حرکت آب در بستر رودخانه از لابه لای تخته سنگ های بزرگ و کوچک و حاشیه سبز آن، بر جلوه های آبشار آبسر افزوده است. شباهت های تصویری زیادی بین آبشار آبسر و آبشار راین وجود دارد.
منطقه بحرآسمان مجموعه ای کوهستانی است که به همراه جبال بارز طولانیترین و مرتفع ترین رشته کوه جنوب شرقی کشور را ایجاد کرده است. در واقع این کوهستان به مانند بسیاری از کوهستانهای واقع شده در مجموعه فلات مرکزی تنها یکسری کوه پراکنده نبوده بلکه کاملاً رشته کوهی مرتفع است که از نظر توپوگرافی و اقلیمی هیچ سنخیتی با مناطق دشتی اطراف خود ندارد. ارتفاعات این کوهستان که در جنوب شرقی شهر کرمان واقع شده و در نزدیکی کوهستانهای هزار و جوپار قرار دارد زمستانهای بسیار سردی دارد که همراه با بارش برف است و این برف در ارتفاعات تا مدتها باقی می ماند. ارتفاعات بحرآسمان در بخش جنوبی با قرار گرفتن در حوزه آبریز هلیل رود و جازموریان نهایتاً به مناطق دشتی با ارتفاع 600 تا 1200 متر ختم میشود که از آب و هوای بسیار گرمی و تا حدودی مرطوب برخوردار است. برعکس جبهه شمالی این رشته کوه به دشتهای مرتفعتری وصل میشود که دارای اقلیمی سرد و خشک هستند. این محدوده کوهستانی مرتفع هم به دلیل بارش سالانه نسبتاً زیاد که شامل باران و به ویژه برف است و هم وجود چشمههای فراوان از منابع آبی فراوانی برخوردار است که به صورت جوی ها و رودخانههای کوچک و بزرگی میشود که تمامی آنها از سرچشمههای رودخانه هلیل رود بوده که نهایتاً به هامون جازموریان میریزند.