سوسمار صخره ای آناتولیایی

نام علمی : lacerta cappadocica

نام انگلیسی:  anatolian rock lizard    

نام فارسی: سوسمار صخره ای آناتولیایی 

 

 

پراکندگی

مشخصات : پلک پایینی با 5 تا 7سپر شفاف با حاشیه سیاه ؛ صفحه های زیر اتگشتی تیغه دار ؛ سوراخ بینی توسط 3 تا 6 فلس که اولین فلس بالای چشمی تقسیم نشده است ، و در تماس با سپر پیشانی نیست ؛ 7 تا 8 ( بندرت 6 ) سپر بالای مژه ای ؛ یقه مشخص ؛ فلس های پشتی کوچکتر از فلس های دمی و در 52 تا 60 فلس در عریض ترین ردیف عرضی میانی پشت ؛ 22 تا 27 منفذ رانی ؛ 8 ردیف طولی فلس در ناحیه شکمی .
رنگ آمیزی :سطح پشتی سر قهوه ای زیتونی یکدست ، ناحیه پشتی بدن با نقاط کم و بیش مشخص روشن که در 2 یا 4 ردیف طولی با حاشیه نا منظم تیره مرتب شده اند . که تمایل به آبی روی بدن ، با حاشیه های کم و بیش دندانه ای ادامه می یابند که در روی قاعده دم مشخص و با هم تلاقی می کنند . دم خاکستری یا سفید مایل به آبی ؛ ردیفی از لکه های چشمی آبی روی پهلوها بدن . شکم سفید مایل به آبی ؛ اغلب روی گلو و ناحیه مخرجی اندکی مایل به قرمز .
 

زیستگاه : نواحی کوهستانی و مدیترانه ای ، دره های تنگ ، سراشیبی های سنگلاخی ، چینه های صخره ای بر آمدگی ها و تخته سنگ های اطراف آبگیرها و امتداد نهر ها در دامنه ها و کوهپایه ها با پوشش گیاهی استپی و درختی.
 

عادات ورفتار : روز فعالند . بویژه در ساعات آفتابی و گرم ؛ در میان و زیر سنگها ؛ شکاف ها و غیره در مکانهای آفتابگیر مخفی می شوند . از حشرات مختف نظیر قاب بالها ، راست بالها ، زنبورها ، و نیز عنکبوتها و گاهی نرمتنان تغذیه می کنند.
 

پراکندگی جهانی : ایرن ، ترکیه، سوریه ، عراق
 

اندازه : نوک پوزه تا مخرج 67 میلیمتر دم 150 میلیمتر .
 

ملاحظات : خصوصیات ذکر شده فوق مربوط به زیر گونه L.c.urmiana بوده که تاکنون در ایران گزارش شده است . محل نمونه تیپیک از ایران ، حدود 20 کیلومتری جنوب غریب دریاچه ارومیه واقع در استان آذربیجان غربی می باشد .

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.