رفسنجان
رفسنجان از شهرهای استان کرمان است.این شهر در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شهر کرمان واقع شده و دارای دو بخش، مرکزی و انار(شهر) میباشد. جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۵، حدود 110000 نفر میباشد.
از مهمترین محصولات کشاورزی آن پسته میباشد که دارای شهرت جهانی است به طوری که بزرگترین کارخانه بسته بندی پسته در ایران با نام لورا در این شهر واقع شده است و از نظر صنعتی نیز علاوه بر کارگاهها و کارخانههای متعددی چون کارخانههای موکت والماس کویر و کاشی برلیان در صنعت کاشی و دو کارخانه سیمان در دست ساخت دارد (۱۳۸۴). معادن مس سرچشمه و کارخانه بزرگ تولید مس سرچشمه بزرگترین تولید کننده مس در ایران میباشد.این شهر بر سر راه دو استان کرمان ویزد قرار دارد و عبور کردن خط آهن تهران _بندر از کنار این شهر و همچنین داشتن فرودگاه به این شهر موقعیت خاصی بخشیدهاست.
تاریخچه رفسنجان
رفسنجان اسامی مختلفی دارد که بیشتر در ارتباط با ذخایر زیر زمینی آن نامگذاری شدهاست. مانند رفسنگان یا رفسنگ به معنای مس که معرب آن رفسنجان است.ازدو کلمه رفسنگ به معنای مس و کان به معنای معدن . این شهر قدمتی دیرینه دارد و باغهای پسته آن مشهور است.
جاذبههای طبیعی
کوه پورکان
این کوه در شمال شرقی شهر بابک و غرب شهرستان رفسنجان واقع شده و از کوههایی چون نجیب، اسپزا، محمدآباد و… که ارتفاع غالب آنها بیش از ۲۵۰۰ متر میباشد، تشکیل یافتهاست. خشکرودها و مسیلهای چندی از این کوهستان سرچشمه میگیرند که مهم ترین آنها رودخانه جاروچی نام دارد که رو به شمال جریان یافته و در شورهزارهای پیرامون انار فرو میرود.
چشمه حسینآباد
این چشمه در فاصله ۳۶ کیلومتری جنوبغربی رفسنجان واقع شدهاست. مظهر چشمه در سردابهای که با پله پایین میرود و در زمینهای آبرفتی دوران چهارم که اطراف آن را چینخوردگیهایی پوشاندهاست، قرار دارد.
آب این چشمه از نوع آبهای کلروه سدیک و سولفاته کلسیک گوگردی است. خواص درمانی این نوع آبها به سبب همراه بودن گوگرد با ترکیبات کلروه باعث درمان بیماریهای رماتیسمی، پوستی، گوش و حلق و بینی و بیماریهای زنان و مجاری ادرار میشوند.
چشمه آب معدنی قاسمآباد
این چشمه به فاصله ۶ کیلومتری شرق رفسنجان در روستای قاسم آبادواقع شده و در اصل قنات قدیمی است که آب آن از سالهای گذشته مورد استفاده درمانی، اهالی منطقه بودهاست.
آب این چشمه در درمان بیماریهای رماتیسمی، گوش و حلق و بینی موثر میباشد و همچنین اثر نیرو بخش نیز دارد.
چشمه معدنی آباد آوران
این چشمه در ۵۸ کیلومتری شمال شرقی رفسنجان قرار گرفته و اطراف آن را منطقه شنهای روان دوران چهارم فرا گرفتهاند و مظهر چشمه در دهانه کوهی به نام دره زرد که در امتداد کوه اوران است قرار دارد. خواص درمانی آب این چشمه عبارت است از آسان ساختن اکسیداسیون و دفع مواد ازته، همچنین اثر مقوی و مؤثر در دستگاه گوارش و بیماریهای عصبی و زنان دارد.
اماکن زیارتی و مذهبی
امام زاده رضا معروف به سید غریب در جنوب غربی رفسنجان و ابتدای جاده یزد قرار دارد.امامزاده بیبی گوهر در روستای داوران امامزاده بی بی حیات در خنامان واقع در جاده کرمان
نظرات بسته شده است.