غار چال نخجیر

نام انگلیسی:  Chal Nakhjir cave

نام فارسی :  غار چال نخجیر

موقعیت جغرافیایی

غار چال نخجیر در موقعیت جغرافیایی N340403 E507686 در استان مرکزی واقع است. غارچال نخجیر در هشت کیلومتری شمال شرق دلیجان و در نزدیکی روستای نراق قرار دارد و اکنون زیر نظر کارشناسان سازمان ایرانگردی و جهانگردی در حال آماده سازی جهت توریستی شدن می باشد. غار چال نخجیر در اواخر سال ۱۳۶۷ در اثر یک انفجار در نزدیکی‌های دهانه آن توسط سازمان آب دلیجان کشف گردید.

خصوصیات غار چال نخجیر
تا ششصد متری اول غار مسیر مشترک و در امتداد جنوب به شمال می باشد و بعد از آن دارای دو انشعاب می شود یکی از انشعابات به طرف شمال شرق و دیگری به شمال غرب امتداد می یابد طول کل هر کدام از شعب حدود یکهزار و سیصد متر است. از امتیازات غار مزبور افقی بودن کل مسیر است.

تالارهای متعدد و حوضچه های آب، راهروهای طولانی، مسیرهای مشکل در بعضی از نقاط و چکنده و چکیده های بلورین و بسیار متنوع و زیبا و حتی در نقاطی منحصر به فرد از خصوصیات آن است. حدود ۹۵% از بدنه غار پوشیده از چکنده و چکیده است و فقط ۵% باقیمانده سنگی میباشد که این خود بر زیبایی غار می افزاید. غار چال نخجیر از تالارهای مختلفی تشکیل شده که کوچکترین آن به متر ۳*۵*۲۰ و بزرگترین آن به متر ۳۰*۴۰*۱۲۰ وسعت دارد. زیباترین تالار آن، تالار چهلستون نام دارد که با انواع چکیده و چکنده های مختلف و رنگهای خیره کننده پوشیده شده است. از دیگر تالارهای این غار می توان تالار سفره عروس, دریاچه، برزخ، باغ وحش، چهلچراغ و تالار زیبائیها را نام برد. شما میتوانید عکسهای زیبای این غار را از روی کروکی غارچال نخجیر مشاهده نمایید.

دهانه اصلی این غاردارای ۱۰ متر عرض و بین ۱۰ تا ۴۰ متر ارتفاع است که هر بیننده ‌ای با گذر از این دهانه و ورود به غار به حیرت و تفکرفرو می ‌رود.

این غار دارای یک شاخه‌ اصلی و چند شاخه فرعی است که تا کنون توسط افراد محلی و غار نوردان مجرب در حدود ۴ کیلومتر از آن شناسایی شده و پیش بینی می شود حدود ۸ تا ۱۰ کیلومتر عمق داشته باشد. تاکنون بالغ بر ۲هزار متر فضای خشک در محوطه درونی این مجموعه شناسایی شده ‌است که عموما “کریستالیزه” بوده و تزئینات بلوری و اسفنجی کف، دیوارها و سقف آن از ناب ترین نمونه‌ های موجود جهان است. دست خلاق طبیعت طی میلیون‌ها سال با مدد از شرایط خاص‌ آب وهوایی ‌و جغرافیایی درون غار، دهلیزها، دالان ها، کریدورها، تراس ها و حوضچه‌ های بی ‌نظیری را به وجود آورده که بازتاب نور از منشورهای بلور”کلسیت” در کنار آویزه ‌های پر حالت آن هر بیننده ‌ای را متحیر و مبهوت می‌ کند.

در گنجینه شگفتی این غار اسرارآمیز ، سنگ‌ های تزئینی با اشکال متنوع مانند عقاب، لاک پشت، گوزن، انسان، کبوتر و تندیس های عظیم ‌الجثه بلورین ایجاد شده است که بیشتر آنان از جنس آهک است. وجود یک دریاچه در بخش انتهایی و زیردست غار که دیواره، سقف و پیکره ‌های اسرار آمیزآن را سنگ‌ های عجیب محاصره کرده، زیبایی زاید الوصفی به این غار داده ‌است.

تهویه ‌طبیعی هوای درونی غار در فصول تابستان و زمستان یکی دیگر از عجایب این غار شگفت انگیزاست، در تابستان خنک و در زمستان گرم است و هیچ گاه در این مجموعه بازدید کنندگان با کمبود اکسیژن روبرو نمی ‌شوند. رسوبات دولومیتی با رنگ آمیزی جاذب در جای ‌جای غارپتانسیل عظیمی ‌از اسفنج های بلورین و کریستاله، باغهای مرجانی و مخروط های گل کلمی شکل را خلق کرده است.

تالارهای “عروس” ، “گل کلمی” ، “آبشارگلی” ، “فرسنگ” و “هیولا” از جمله بخش های دیدنی این غار نادر و عجیب است.

۱۵ نظرات
  1. علی قجری می‌گوید

    شماره تماس مجموعه گردشگری غار نخجیر
    ۰۹۱۸۴۰۳۰۷۶۰

  2. داود می‌گوید

    با سلام
    ازاصفهان با تعریف وتوصیفی که از دوستان شنیده بودم به دیدن این غار رفتم بسیار زیبا بود بنظرم بهتر ازاینها میتوان از این اثر خدادادی بهره گرفت ازجمله استفاده در جای جای غار از اذکار الهی نظیر سبحان الله و…..ضمنا نور دراین مجموعه بسیار کم میباشد

  3. حسین می‌گوید

    ” تهویه ‌طبیعی هوای درونی غار در فصول تابستان و زمستان یکی دیگر از عجایب این غار شگفت انگیزاست، در تابستان خنک و در زمستان گرم است و هیچ گاه در این مجموعه بازدید کنندگان با کمبود اکسیژن روبرو نمی ‌شوند. ”
    جمله غیر حرفه ای بالا در سایت irandeserts خیلی عجیب است

  4. منصور می‌گوید

    سلام
    عذر خواهی میکنم من برای بار اول ماه اینده میخوام به این غار سفر کنم
    جایگاهی برای اسکان شب و سرویس بهداشتی داره

  5. mahdieh می‌گوید

    سلام من ب تازگی از غار دیدن کردم. واقعا چرا عکس قندیل هایی که اینجا به صورت کامل است الان در غار این قندیل ها شکسته واقعا چرا؟؟؟؟؟؟
    و اینکه چرا نمیزارند تلفن همراه به داخل غار برد؟؟؟؟

  6. علیرضا خونساری فرد می‌گوید

    سلام
    ساعات بازدید از غار چگونه است؟
    هزینه بلیط آن چند است؟
    اگر جمعه دیگر دو تا اتوبوس بخواهیم بیاییم می شود یا نه؟
    اگر شماره تماسی دارید لطف کنید و برایم ارسال کنید؟

  7. محسن می‌گوید

    ممنون از اطلاعات مفیدی که در مورد غار چال نخجیر ارایه کردید، اما لازم به یاد آوریست که غار توسط سازمان آب دلیجان کشف نشده بلکه در سال ۱۳۶۷ بین اهالی روستاهای مجاور نزاعی بر سر آبی که گمان میرفت در چال نخجیر که آنموقع حفره ای غیر قابل نفوذ بود درگرفت .
    بادخالت سازمان آب دلیجان و منفجر کردن دهانه حفره آبی یافت نشد وموضوع پایان یافت وصدای آب ناشی از جریان هوا از سوراغ چال تشخیص داده شد.
    یک سال بعد شادروان کامران سلیمانی که از کوهنوردان وصخره نوردان زبده شهر اراک بودند از طریق آقای محمد نراقی ( که در کوههای اطراف غار گاهی شکار میکردند)در جریان جزییات پیدایش دهانه چال نخجیر قرارگرفته واین دو به کمک وسایل صخره نوردی اولین کسانی بودند که از دهانه غار که در ابتدا نسبتا مرتفع بو،د اقدام به فرود به داخل غار وپیش روی تاعمق ۵۰۰ متری( بعلت تمام شدن نخ رد زنی)نمودند .
    گزارش این برنامه در هییت کوهنوردی اراک زمینه ای شد برای آشنایی سایر کوهنوردان با چال نخجیر که حالا دیگر غار چال نخجیر نامیده میشود.
    نام ایشان در صفحه ویکی پیدیای غار چال نخجیر به عنوان اولین انسانی که وارد غار شد ذکر گردیده چرا که ایشان در زمان حیات خود هرگز اقدامی در جهت ثبت نام خود به عنوان کاشف غار انجام ندادند.
    شادروان کامران سلیمانی در سال ۱۳۷۴ بر اثر سقوط از دیواره علم کوه در هین صعود انفرادی به رحمت ایزدی پیوست .روهش شاد.

  8. samira می‌گوید

    ba salam be hameye dustan man mikhastam azatun khahesh konam age etelaati darbare jeomorphology in qar darid ba email dar ekhtiyare bande haqir begzarid baraye payan nameam mamnunam

  9. A S می‌گوید

    حضور زیبا و قدرتمند یزدان پاک در هر نقطه از غار آدمی را فرا می خواند, جایگاهی امن بدور از هیاهو و انیران بد اندیش شهر برای یافتن خلوتی اهورائی بامعشوق.هر بازید کننده را به تفکر وا میدارد
    جاوید باد سرزمین مادری ایران زیبا

  10. مسعود كاوسيان می‌گوید

    با سلام، گذشته از تمام اطلاعاتی که در این سایت وجود دارد و احتمال صحت آن به این سادگی ها برای خواننده فراهم نیست ، اما مهمترین ایراد آن آدرس غلط آن است که بر خلاف اعلام شمال دلیجان، کاملا در شرق این شهر قرار دارد و کمتر از ١١کیلومتر ، احتمالا ٨کیلومتر ، لطفا اطلاعات چندین بار کنترل شود ، بعد اعلام گردد. با سپاس

  11. بیژن می‌گوید

    ما رفتیم غار را دیدیم واقعاجالب بود.خیلی تمیز بود..برای انرژی درمانی بهترین جاست. مرسی از سازمان آب دلیجان که اینو کشف کرد .مرسی از ایران وایرانیها که از اینجاخوب نگهداری کردن .
    karaj guys

  12. حمیده می‌گوید

    با سلام.
    ازاصفهان برای بازدید غارآمدم بسیار بسیار بسیار جالب بود .

  13. مهدی می‌گوید

    سلام
    من به تازگی از غار دیدن کردم بسییییییییییییییار زیبا بود
    با تشکر از اطلاعات سایت

  14. مجید می‌گوید

    باسلام .از اطلاعات مفیدی که در اختیارماقرار دادید ممنونم . وای کاش در کشور ما در مورد مناطق طبیعی و توریستی مثل اینجا بیشتر اطلاع رسانی می شد .

  15. احمد قیصری می‌گوید

    باسلام از اصفهان اومدم از غار نخجیر دبدن کردم ولذت بردم باتشکر ۰۹۱۳۱۱۶۲۱۱۷

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.