این قلعه در دهستان طارم قرار دارد و برفراز تپه بلندی ساخته شده که قسمت بالای آن فاقد پوشش گیاهی است و به صورت سکویی از سنگ سیاه خودنمایی میکند. این بنا از سه جهت دارای شیب تند است که تا حدی دسترسی به بنای روی تپه را دشوار میسازد. در حال حاضر، آب دریاچه سدی که در نزدیکی آن قرار دارد، تا پای این تپه ادامه یافته و چشمانداز زیبایی را پدید ادامه یافته و چشمانداز زیبایی را پدید آورده است. بنای قلعه ساسان عبارت است از برجی با طرح هشتضلعی که در قسمت پایین آن دور تا دور دیواری به ارتفاع 2 متر قرار دارد. طول هر ضلع برج از خارج 50/6 متر است.
این بنا که به دلیل دور از دسترس بودن، به طور کامل سالم مانده است، دارای یک پنجره و یک در با سردری بلند و باشکوه است. پنجره برج در جانب شرق و در آن در سمت جنوب قرار دارد. قوسهای در و پنجره شبیه قوسهای جناغی است. اطراف قوسهای مزبور 3 دوره یا 3 قاب قرار دارد که در عین سادگی، به علت ارتفاع چشمگیر قوسها و عمقی که به کمک سه دوره مزبور برای آنها به وجود آمده، به صورت باشکوهی جلوهگر شدهاند. در گذشته، روبه روی در بنا پلکان پهنی نیز وجود داشته که در حال حاضر ویران شده است. هر ضلع خارجی بنا به صورت طاقنمایی در میان دو ستون مدور قرار دارد که در جهت طولی به 2 بخش تقسیم شده است.
طرح داخل برج عبارت است از یک هشت ضلعی که در وسط هر ضلع آن طاقنمایی برپا شده است. در کنج میان دو ضلع و داخل یکی از ستونها، راه پله مارپیچی به عرض 80 سانتیمتر جاسازی شده است که از آن می-توان به بام بنا رسید.
پوشش زیرین بنا، به کمک هشت ترنبه و هشت شکنجی رسمی 10 متری بر پا شده است. کاربندی مزبور در کنجها به صورت ترنبههای کمعمق و در حدفاصل آنها، با نقش گشنیز مانند به وجود آمده است. به احتمال زیاد، سقف بنای مزبور دارای دو پوشش بوده که پوشش خارجی آن به صورت هرمی شکل و شبیه برج «شبلی»بوده است. از این رو میتوان این بنا را از نخستین و کهنترین بناها با گنبد دو پوسته به شمار آورد.
این بنا در دورههای بعد از دوره ساسانی و دوره آلبویه ساخته شده است و از این رو حایز اهمیت میباشد.