در 10 کیلومتری شمالشرقی سمنان در نقطهای کوهستانی به نام سارو آثار دو قلعه بسیار محکم و تسخیرناپذیر موجود است که طرز ساختمان و انتخاب محل و تسخیرناپذیر موجود است که طرز ساختمان و انتخاب محل بنای آنها قابل توجه و در خور تحقیق است. این قلعه در دو طرف کلاته یا مزرعه سارو که چشمه ساری زیبا است واقع شدهاند. قلعه شمالی بر اثر گذشت زمان و بروز سوانح طبیعی و خرابکاری افراد گنج یاب تا اندازهای ویران شده و خالی از سکنه است، ولی اسکلت محکم آن ابهت خاصی به این دره بخشیده است.
قلعه جنوبی که بر روی قلعه بسیار بلندی بنا شده، به قدری محکم تسخیرناپذیر بود که یکی از مهمترین قلعههای دفاعی شرق ایران محسوب میشد. ظاهراً ساختمان قلعه سه طبقه بوده است و چنین به نظر میرسد که طبقه اول آن جای چارپایان و طبقه دوم محل سکونت رعایا و خانواده آنان و طبقه سوم که دارای معبد و حمام سکونت سربازان مدافع و بزرگان قلعه بوده است.
از موارد جالب توجه در این قلعه، بردن آن چشمه کلاته سارو به بالای قلعه بوده است. با تسطیح زمین آب چشمهای که در حدود چند صد متر از قلعه پایینتر بوده است، به بالای قلعه میرسید و مورد استفاده قرار میگرفت.
چهار گوش هر یک از قلعههای سارو، برجهایی به منظور دیدهبانی ساخته شده که بسیار جالب توجه و دیدنی است. تاریخ بنای اولیه قلعههای سارو را به دوره پیشدادیان و کیانیان نسب دهند، ولی در زمانهای مختلفی چون دوره اشکانیان و اسپهبدان طبرستان، این قلعهها پایگاههای مهم آنها بود و مورد استفاده قرار میگرفت. همچنین این قلعهها به مدت دو قرن مرکز تجمع افراد فاعل فرقه باطنیان بود.