منطقه شکار ممنوع خنار، گرمسار

نام انگلیسی:  Khennar hunting prohibited region    

نام فارسی :  منطقه شکار ممنوع خنار

 

 

موقعیت جغرافیایی

تاریخچه

این منطقه برابر آگهی روزنامه رسمی شماره ۱۳۸۴۲ مورخ ۲۶/۶/۷۱ از تاریخ ۱۵/۵/۷۱ شکار ممنوع و تحت حفاظت قرار گرفت و پس از آن ۳ مرحله دیگر نیز تمدید گردیده که در مرحله چهارم از تاریخ ۱۵/۸/۸۰ به مدت ۵ سال دیگر نیز شکار ممنوع اعلام شده است ….

 
موقعیت جغرافیایی و مساحت
منطقه شکار ممنوع خنار در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان سمنان و شمال شرقی شهرستان گرمسار در مختصات جغرافیایی بین َ۲۷ و ْ۳۵ الی َ۴۳ و ْ۳۵ عرض شمالی و َ۴۳ و ْ۵۲ الی َ۰۷ و ْ۵۳ طول شرقی با مساحت ۳۶۴۷۶ هکتار واقع شده است .
 
سیمای طبیعی
منطقه شکار ممنوع خنار منطقه ای است کوهستانی با تپه ماهورهای فراوان که به دلیل تغییرات ارتفاعی دارای تفاوت اقلیمی خاص بوده که بدین لحاظ در نواحی شمالی با وجود ارتفاعات بلند دارای هوای معتدل سرد و در نواحی جنوبی آن با ارتفاعات کمتر دارای هوای معتدل گرم می باشد . به طور کلی منطقه دارای پوشش گیاهی مرتعی تا جنگلهای درختچه ای اورس بوده که در نواحی شمالی و شمال شرقی آن پوشش مطلوب تر است .
 
پوشش گیاهی
به دلیل تفاوت فاحش در دامنه تغییرات ارتفاعی در این منطقه تیپهای عمده گیاهی متفاوت یافت میگردند به طوریکه مناطق شمالی به علت برخورداری از میزان نزولات آسمانی بیشتر و تحت تاثیر قرار گرفتن با آب و هوای شمالی دارای پوشش گیاهی نیمه سردسیر و در نواحی جنوبی به علت مجاورت و تحت تاثیر قرار گرفتن با آب و هوای کویری دارای پوشش گیاهی منطقه کویری می باشد . در مناطق جنوبی و ورود مسیل ها خانواده گز و در تپه ماهورها اغلب گیاهان خانواده قیچ و غیره و در نواحی شمالی یعنی ارتفاعات هیکلک و خنار پوشش درختچه اورس با تراکم نسبتاً بالا مشاهده می شود .
انواع گرامینه ها ، درمنه ، گون ، باریجه ، کما ، قیچ ، گز ، زرشک ، تنگرس ازگونه های مهم گیاهی منطقه به شمار می روند .
 
حیات وحش
منطقه به دلیل وجود آب کافی – مراتع نسبتاً مناسب و شرایط اقلیمی مطلوب ، زیستگاههای خوب و مناسبی را برای حیات وحش فراهم نموده است .
از گونه های بارز پستانداران منطقه میتوان قوچ و میش – کل و بز – آهو – خرس قهوه ای – پلنگ و انواع گربه سانان دیگر – گراز – روباه – شغال و غیره را ذکر نمود .
مهمترین پرندگان منطقه شامل عقاب ها و انواع پرندگان شکاری – کبک – تیهو – انواع گنجشک سانان و غیره می باشد .
ضرورت وجود حفاظت از منطقه :

علاوه بر ویژگیها و استعدادهای بالقوه ای که این منطقه جهت افزایش جمعیت جانوری و احیاء گونه های گیاهی دارا می باشد میتواند به عنوان یک حائل پیرامونی برای منطقه حفاظت شده پرور مطرح و در امر حفظ و تکثیر گونه های حیات وحش آن منطقه نیز نقش مهمی را ایفا کند . همچنین به دلیل وجود چشم اندازه وگونه های شاخص جانوری آزمایشگاهی طبیعی جهت مطالعات آموزشی – پژوهشی محسوب میگردد .

 

1 نظر
  1. شیخ علی براری فندری خناری الاصل سوادکوهی می‌گوید

    سلام حفاظت از منابع طبیعی درزندگی هرانسانی ضرورت دارد زیرا هرنعمتی ازنعمتهای الهی اگر ضایع شود ان نعمت به ما می گویدمراضایع کردی خداتوراضایع کند(ضیعتنی ضیعک الله) از حافظان نظام زندگی درهرجای عالم خلقت بسیارسپاسگزارم شیخ علی براری فندری خناری الاصل سوادکوهی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.