وزغ بلوچی

نام فارسی : وزغ بلوچی

نام علمی:  Bufo Olivaceus

نام انگلیسی:  Baluchistan Coastal Toad

 

 

پراکندگی

محل پیدایش تیپ : رودخانه دشت بلوچستان (پاکستان غربی )

 

توصیف مختصر : اندرسون در سال 1963 نمونه های میناب رابه صورت زیر حساب کرده است سر و بدن تخت پوزه کمی به جلو امده فرق سر فاقد برامدگیهای استخوانی فاصله بین چشم وسوراخ بینی مساوی یا حداقل 2/3 قطر چشم فاصله .

 در اب گودال های کم عمق جمع اوری شده اند اکثریت انها در حال استراحت یا شنا در آب دیده شده اند.

تغذیه : اغلب معده های بررسی شده دارای مورچه لارو سوسکها و موریانه ها بودند . در کیسه مثانه تعداد زیادی از نمونه های کرم پهن  وجود داشتند .

 

انتشار جغرافیایی : جنوب شرقی ایران و پاکستان غربی تا 3000 پایی .

پراکندگی شناخته شده در ایران : این گونه در ایران تاحال از استانهای سیستان و بلوچستان (راسک ) استان هرمزگان (بندرعباس ، جزیره هرمز ، میناب ) کرمان (جیرفت ) از ارتفاع صفر تا 914 متری جمع اوری شده است . این گونه نماینده واقعی فون شرقی درایران می باشد .

این گونه تاکنون تنها درایران و پاکستان یافت شده است و به عبارت دیگر می توان گفت نماینده واقعی فون اورینتال در ایران می باشد. پوست سطح بدن برخلاف گونه های دیگر وزغ ها سطح بدن نسبتا صاف بوده و زگیل های کمی را در سطح بدن می توان دید و غدد پارتوئید بسیار بزرگی دارد که مشخصه ی اصلی این گونه بشمار می رود. در ایران در کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان تا ارتفاع 914 متری یافت شده است.

 

لاروها: مشابه گونه های دیگر وزغ ها بوده و معمولا در هر مانداب پ از باران تخم ریزی می نماید مانند بسیاری از وزغهای دیگر. در بندر عباس در نخلستان ها، در حیاط خانه ها و نزدیک چاه های آب بخصوص در فصل بهار و تابستان در شب ها بوفور یافت می شود. خوشبختانه مردم محلی باتوجه به اینکه آنها از حشرات تغذیه می کنند به آنها کاری نداشته و حتی برخی از آنها حضور این گونه را در خانه هایشان با توجه به شب فعال بودن و خوردن حشرات  یک مزیت می دانند. رنگ پشت بدن معمولا سبز زیتونی روشن است. از مورچه ها، لاروهای حشرات، سوسک ها، پشه ها و موریانه ها تغذیه می کند. آلودگی های زیست محیطی بخصوص استفاده از حشره کش ها از عوامل تهدید کننده مهم این گونه به شمار می رود. این گونه همچنین وابستگی خاصی به انسان پیدا کرده و در کنار ذه کش های که به منظور کشاورزی در کنار تالاب هایی با آب شور ساخته می شود به راحتی به زندگی ادامه می دهد. متاسفانه اطلاعات چندانی از زیست شناسی و اکولوژی این گونه در دسترس نیست.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.