سوخته کاری چوب

سوخته کاری از هنرهای سنتی و البته فراموش شده ایران زمین می باشد که با همت استاد ندّاف در طی حدوداً یک دهۀ فعالیت احیا گردیده است.در این هنر دقت از جایگاه بالایی برخوردارمی باشد.کوچکترین بی دقتی و حواسپرتی باعث از بین رفتن اثر به طور کامل خواهد شد.تناسب کنتراستهای اعمال شده بر روی چوب نیز از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.در سوخته کاری از دو رنگ اصلی قهوه ای و طلایی استفاده می شود و طیف های مختلفی که از این دو رنگ بوجود می آید ، تعیین کننده زیبایی اثر خواهد بود.خلق کنتراستهای مختلف از دو رنگی که گفته شد و البته برقراری تناسب بین آنها ، تنها هنری است که یک هنرمند سوخته کار پس از انتخاب شایسته طرح باید به منصۀ ظهور بگذارد.
حساسیت بالا باعث می شود که هنرمند تمام تمرکز و توجه خود را در زمان انجام کار، معطوف به آن کرده و کوچکترین توجهی به اطراف نداشته باشد ؛ چون کمترین اختلاف زمانی در انجام سوخت باعث تغییر رنگ چوب و در نتیجه اختلاف در کنتراستها شده و یا اینکه باعث فرو رفتن نوک بسیار داغ هویه در چوب شده و اثر را از بین خواهد برد.نفس نیز در هنگام انجام سوخت حبس می شود تا کنترل بیشتری بر روی چوب و هویه اعمال گردد.

۴ نظرات
  1. سید مهدی محسنی می‌گوید

    درود
    پیشنهاد میکنم در رابطه با سوخته کاری، آثار استاد علی اکبر نصرآبادی را جستجو نمایید. افراد زیادی هستند که بیش از یک یا دو دهه بر روی این هنر به طور جدی کار می کنند.
    سپاس

  2. مرتضی نداف می‌گوید

    باسلام .من مرتضی نداف هستم. شخصی که از آن در وب سایتتان به آن و هنرش اشاره کرده اید. با مراجعه به سایت من میتوانید مطالب تکمیلی و تصاویر مربوطه را استفاده کنید.
    اکنون ۱۸ سال است فعال هستم.نزدیک به دو دهه میشود.
    با تشکر: مرتضی نداف

  3. گلاله مدرسی می‌گوید

    سلام من تازه دارم این هنر رو یاد میگیرم .لطفأ طرح هم بذارید.ممنون

  4. گلاله مدرسی می‌گوید

    سلام من تازه دارم این هنر رو یاد میگیرم .لطفأ طرح هم بذارید.ممنون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.