منطقه حفاظت شده میرآباد
نام انگلیسی : Mirabad protected area نام فارسی : منطقه حفاظت شده میرآباد
|
منطقه حفاظت شده میرآباد در موقعیت جغرافیایی N3630 E4518 در استان آذربایجان غربی واقع است. این منطقه ی حفاظت شده کاملا جنگلی – کوهستانی بوده و رودخانه ی زاب تقریبا از وسط آن می گذرد. پوشش جنگلی در بخش اعظم آن تقریبا بصورت جنگل توده ای همسان می باشد که بیش از 70 درصد آن را درختان بلوط تشکیل داده است. گونه های درختی دیگری نیز در آن موجود می باشد.
از چشم اندازها و تفرجگاههای آن می توان به تفرجگاه «پردانان», آبشار بسیار زیبای «خرپاپ», دره ی «خرپاپ», آبشار «نیوژ» و حوزه ی رودخانه ی زاب و مناظر بسیار دل انگیز جنگلهای «آلواتان» به طرف «آلی مران» اشاره کرد. این چشم اندازها هر ساله مسافران و کوهنوردان بسیاری را به تماشا می خوانند. رود زاب رودی است که در ناحیه ٔ کردستان جاری است و یونانیان آن را لیکوس میگفتهاند. سرچشمه ٔرود زاب از کوه داروجان است و جلگه ٔزاب را مشروب کرده، کوه آهنگران و کوه بزنیان را قطع میکند و وارد رود دیاله میشود در قسمتهای مختلف به اسامی گاورود و رود سیروان و رود دیاله نامیده میشود. این رود از کوههای حوالی گردنه ٔاسدآباد در مغرب کوه الوند سرچشمه میگیرد و از مشرق به مغرب تا سرحد عراق جاری است و از تنگههای باریک راهی برای خود حفر کرده، از کوه شاهو و کوه کلهسر میگذرد و به طرف جنوب غربی منحرف شده بالاخره به دجله میرسد.
گونه های گیاهی
الف) گونه های درختی و درختچه ای شامل بلوط, زالزالک, پسته ی کوهی, گلابی وحشی, بادام کوهی, سیب خودرو, نسترن, آلبالو کوهی, تمشک, بید, انگور خودرو, گوجه کوهی درختچه ای, سماق, گیلاس کوهی, گردو, گون درختچه ای, گز و بعضی گونه های ناشناخته ی دیگر.
ب) گونه های علفی شامل آلاله, شیرخشت, بنفشه, لاله, ترشک, میخک وحشی, گزنه, خشخاش, ماشک زبان در قفا, شبدر, یونجه ی معمولی, یونجه ی کوهی, یونجه ی زرد, گون علفی, شینگ, گل گندم, درمنه, آویشن, مریم گل, سس, پیچک, تاج خروس, شیرین بیان,چمن, نی, جو موش, شنبلیله وحشی, پونه, بولاغ اوتی(علف چشمه), کنگر, موسیر, ختمی, مرغ, لاله واژگون, پنیرک, قاصدک, اسپرس, چوبک, نعناع, قازیاغی, گل راعی و … .
حیات وحش
الف) پستانداران شامل خرس قهوه ای, گراز وحشی, گرگ, روباه, خرگوش, سنجاب ایرانی, خارپشت, گورکن و احتمالا شغال و سمور آبی
ب) پرندگان شامل لک لک, عقاب, کبک, شاهین, چوب پا, کبوتر جنگلی, زنبورخوار, جغد جنگلی, سبز قبا, پری شاهرخ, دارکوب باغی, هدهد, زردپر, زاغ, کلاغ ابلق, آرچیلک و …