کوه خرسنگ، ۴۱۰۰ متر

   

نام فارسی :  کوه خرسنگ 

 

 

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی : کوهستان خرسنگ جزء رشته کوه های البرز مرکزی است و در منطقه عمومی رودبار قصران قرار دارد.

بررسی توپوگرافی قله : خرسنگ و قله کوتاهترین دیواره ای آن که بیشتر از خود قله شباهت تام و تمامی به نام آن دارد بر بلندای صخره ای در شمال آبادی گرمابدر، آب نیک و در غرب دشت لار قرار دارد. امتداد جنوبی خط الرأس خرسنگ پس از تشکیل قله خاتون بارگاه به گردنه یونزار و سپس به قلل کاسونک و بلندی های لواسانات متصل می شود و از شمال توسط گردنه ولاره به قله 3850 متری نوک تیز جالب توجه خرسنگ شمالی و سپس به قلل جانستون و مجموعه خلنو متصل می شود.

ویژگی خاص : از جمله دیدنی ترین جاذبه های قله، وجود سرچشمه خروشان در جناح غربی قله در دشت جانستون است.

مسیرصعود به قله : آبادی کوچک و پنهان از جاده (آب نیک ) با باغ های مصفا و دره ای زیبا و دوست داشتنی همواره به عنوان یکی از تفرج گاه های اطراف تهران در فصول مختلف سال مورد بازدید و گردش علاقمندان به طبیعت زیبای البرز مرکزی است. صبح بسیار زود یک روز تابستانی از کوچه باغ های آن عبور می کنیم. مناظر و چهره های متفاوتی از طبیعت رنگارنگ را به چشم می بینیم. آب نیک یکی از آبادی های دور افتاده رودبار قصران برکنار جاده گرمابدر قرار دارد. پس از مدتی راه پیمایی در امتداد رودخانه آن و در سمت چپ به نقطه ای می رسیم که گویا راه از هر طرف بسته شده است . دیواره ها از هر سو دره را در محاصره دارند. می باید از رودخانه در محل مشخص پیچ آن از آب بگذریم و سپس از امتداد راه پاکوب مشخصی به سمت شمال از کف رود ارتفاع بگیریم. راه همچنان بالا و بالاتر می رود تا به لب گردنه می رسیم و سپس به میان دشت جانستون وارد می شویم. دشت زیبای جانستون با گل ها و بوته زارهای زیبایش را در حالی می پیماییم که جویبارها و سرچشمه ها از نقاط مختلف دشت سرازیر هستند. از بقایای برف های بهاره چند تکه قهوه ای رنگ درون شکاف های قله جانستون به چشم می خورد. راه به دور آب مشهور رسیده است . به سمت راست پیچیده مسیری را به سوی گردنه مشخص زیردر زیر قله شمالی خرسنگ ادامه می دهیم. با عبور از تپه ماهورها و چند گوسفند سرا بر لبه گردنه ولاره قرار می گیریم .از این نقطه قله خرسنگ و دیواره های سیاه رنگش دیده می شوند. مسیر را بر روی رگه های صخره ای پشت سرگذارده، از لابه لای سنگ های بزرگ و کوچک عبور کرده، پس از آخرین سربالایی تند سنگلاخی بر لبه خط الرأس گام می گذاریم. به قله خرسنگ می رسیم. هوای ساکت و آرام و بسیار مطبوع و مخصوص ارتفاعات را به خوبی احساس می کنیم.. قلل دشت لار و دماوند در دوردست های شرقی و سپس در کوه های البرز مرکزی، گردنه ها، یال ها و خط الرأس های بی پایان که از همه طرف پیشروی ماست. استراحتی وتاه کرده مقدار کمی بر روی یال غربی به عکس مسیر صعود پایین آمده و پس از تپه سیاه رنگی در سمت راست از درون مسیر شن اسکی مشخص با احتیاط به درون دشت جانستون فرود خود را آغاز می کنیم. راه با شیب تندی پایین می رود و پس از مدتی به تپه ماهورهایی می رسد که ما صبح آنها را دور زده بودیم، تا به گردنه برسیم. هوا کمی گرم شده است. پس از رسیدن به رودخانه در امتداد میسر صعود باز می گردیم.

بهترین زمان برای صعود به قلل خرسنگ و جانستون اواخر خرداد ماه می باشد. وضعیت قله در زمستان : صعود زمستانی به خرسنگ از درون دره آب نیک ممکن نیست و یا لااقل فوق العاده خطرناک می باشد. تنها صعود به قله از طریق گرمابدر با صعود یال خاتون بارگاه مقدور است، که آن هم تحت شرایط دشواری صورت می پذیرد. صعود زمستانی خرسنگ مستلزم آشنایی به فنون کوهنوردی می باشد.

نظرات بسته شده است.