کوه رستم چال، ۳۹۰۰ متر
نام فارسی : کوه رستم چال
|
موقعیت جغرافیایی : قله بر روی خط الرأس اصلی البرز و در منتهی الیه شمالی آن واقع در رشته کوه نور در جنوب آبادی بزرگ ناحیه از توابع بخش بلده شهرستان نور قرار دارد.
بررسی توپوگرافی قله : آخرین بلندای شمالی خط الرأس خلنو به قله رستم چال منتهی می گردد. رستم چال از سمت غرب به قلل نرگس ها و از جناح شرقی به کوه خاص می رسد.
مسیر صعود به قله : از طریق جاده کرج، چالوس در محلی به نام پل زنگوله وارد جاده آسفالته فرعی سمت راست شده و پس از عبور از دو گردنه ترکه بشم و لابشم به جاده بلده وارد می شویم. بعد از پشت سرگذاردن آبادی های کمربن و نِسن، از ده میناک به داخل جاده خاکی سمت جنوب، با طی آبادی های اوز و اوزکلا به آخرین آبادی این دره یعنی روستای بزگ ناحیه می رسیم. آبادی از ردوخانه های متعددی مشروب می شود که همگی از دامنه های شمال رستم چال سرچشمه می گیرند با عبور از کوچه باغ های مصفای ده از آخرین دره رودخانه سمت چپمان ارتفاع گرفته به تدریج زیر یک تپه با شیب های خاکی که برفراز آن صخره ای قرار دارد می رسیم (1). از اینجا با زیگزاگ های پیاپی رو به سوی شرق، خود را به گردنه شمالی این تپه و یال شمالی رستم چال می رسانیم (2). از گردنه قله آزادکوه در شمال و خط الرأس قلل نرگس در جنوب به وضوح پیداست. یال پس از گردنه را به سمت جنوب با شیب تندی که چند نوار سنگلاخی آن را قطع می کند بالا میکشیم. ارتفاع به سرعت افزوده می شود و پس از مدتی بربالای فرم قله ماند آن قرار می گیریم. سپس کمی به سمت راست مایل شده مسیر را در شیب ملایمی تا قله رستم چال می پیماییم. از فراز قله بسیاری از قلل دیگر البرز مرکزی پیداست. ارتفاعاتی چون خلنو، پالون گردن، نرگس در جنوب، خط الرأس های خرسنگ و جانستون و کوه دماوند در شرق، آزادکوه در غرب و وروشت در شمال دیده می شوند. بهترین زمان برای صعود به قله رستم چال تیرماه می باشد.
وضعیت قله در زمستان : به واسطه اینکه یال های شمال رستم چال فوق العاده بهمن گیر است صعود زمستانی از جناح شمالی حساس و دشوار می باشد.
نظرات بسته شده است.